Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Čorba od paradajza sa presečenom zaprškom

Čorba od paradajza sa presečenom zaprškom

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Čorba od paradajza sa presečenom zaprškom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"I da ne zaboravimo na zapršku - obavezno presečenu ili je vraćamo i od početka"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 50 g
  • jaja - 3 komada
  • rezanca
  • ulje
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo luk. Isečemo ga na stino i dinstamo u malo ulja sa malo soli.

Dodajemo isečen paradajz i sipamo litar vruće vode. Kad provri paradaju, dodajemo rezanca.

Nakon 15 minuta čorbu posolimo po ukusu i dodajemo zapršku od jaja.

Ona se pravi tako što blago umutimo jaja i dodajemo ih u kipuću čorbu, mešajući da se preseče.

Dodajemo maslac i posipamo sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: