Pita sa jabukama i kruškama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
04/11/2019
"Obožavamo slatke pite, a ova je među našim favoritima - probajte i razumećete zašto "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jabuke - 1 - 2 komada
  • kruške - 1 - 2 komada
  • smeđi šećer - 3 - 4 kašike
  • još
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite jabuke i kruške. Narendajte ih na veliko rende (ja sam ih narendala u multipraktiku).

Izvadite lisnato testo i razvucite. Razvijte ga pomoću oklagije na tanko i isecite ga na tri trake.

Uzmite jednu traku i stavite na dugi deo narendane jabuke i kruške.

Rasporedite ravnomrerno. Pospite kašikom smeđeg šećera i uvijte u rolat.

Uvrnite rolat i uvijte u puža, ali ne čvrsto. Ostavite malo rastojanja jer će se naduti pri pečenju. Uradite na isti način i sa preostale dve lente.

Pomešajte žumance, ulje i sveže mleko. Namžite pitu.

Stavite u hladnu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi. Ako želite možete da pospete šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar