Način pripreme
Ovo je jedna drugačija vrsta pite, veoma lagana, nežna i ukusna i pogodna za svakakve povode i trenutke dana.
Pravljenje je izuzetno lako i sastojaka je malo, što je činit i ekonomičnom pored svega ostalog.
Za početak uključite rerni da se zagreva do 180 stepeni. Namažite i pospite brašnom posudu za pečenje prečnika oko 27 cm.
Očistite, oljuptite i isecite na tanke kriške jabuke i kruške (možete i da ih ne ljuštite, ako nemaju oštećenja po kori).
Poređajte u obliku lepeza pokrivajući dno posude.
Umutite veoma dobro jaja sa šećerom. Važno je da su sa sobne temperature. Za bolje rezultate preporučujem da mutite stavljajući posudu na paru na tihoj ili umerenoj vatri, pazeći da temperatura ne prelazi 40 stepeni. Treba da dobijete kremastu smesu, skoro belu i veoma vazdušastu.
Dodajte maslac i vanilin šećer i brašno i mutite još 2-3 minuta.
Sipajte retku dobijenu smesu preko voća i gurnite u već zagrejanu rernu.
Pecite oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Ostavite kolač-pitu da se ohladi i pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!