Jezik i škembe sa pečurkama u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
04/11/2019
"A ponekad svet može da bude za jednu ideju lepši, jer neko vas je pozvao da probate jednu ovakvu đakoniju "
Priprema65 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jezik i škembe da budu gotovi, nakon toga ih isecite. Isecite pečurke na kriške i blanširajte ih ili ih izdinstajte u malo maslaca.

U šerpi izdinstajte sitno isečenu glavicu luka dok ne omekša, dodajte pečenu papriku i blanširajte pečurke. Kada povrće omekša dodajte škembe i jezik, zapržite kratko.

Prelijte gustim paradajz sokom ili razređenim paradajz pireom, začinite začinima i ostavite da vri na tihoj vatri. Zgusnite jelo brašnom, rastvorenim u šolji mlake vode.

Prebacite sve u glinenu đuvečaru ili u male đuvečare i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Ne brinite se da li da stavite đuvečaru u zagrejanu rerni, jer će vrući sastojci ujednačiti temperaturu.

Velika đakonija se dobija, kažem vam!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar