Način pripreme
U posudu sipajte brašno i napravite rupu u prašnu, u nju sipajte blago ugrejano mleko.
U njemu rastopite kvasac i šećer, ostavite tako dok se na površini ne formiraju balončići (nem apotreba da čekate da mnogo počne da kipi).
Promešajte spatulom i ako je smesa previše retka, dodajte veoma malo brašna. Testo treba da bude veoma mekano i lepljivo, ali da počne da se odvaja od zidova posude.
Pokrijte krpom i ostavite da odmori 20 minuta.
Kad prođe to vreme, dodajte sitan sir, kašiku ulja i so, ponovo dobro promešajte.
Gotovo testo prekrijte i sačekajte 50 minuta - 1 sat, u zavisnosti od topline prostorije da nadođe i de uduplira svoj obim.
Ulje zagrejte na 7-8 do 9 stepeni. S dve nauljene kašike uzimajt teso, obikujući približno oble uštipke i spuštajte ih u vrelo ulje. Uštipci ne treba da budu mnogo veliki, kako bi se dobro iznutra ispržili. Ako vam brzo gore, smanjite vatru za jedan stepen.
Pržite da se dobije zlatkasta boja i vadite na ubrus, koji će absorbovati masti.
Poslužite pečene uštipke sa sirom ili slatkom.
Neverovatno su ukusni, vazdušasti i meki!