Salata od slane sardine sa majonezom i pečurkama

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
05/11/2019
"Čujete li, čujete li ovu salatu kako vam govori sa sipate još jedno vino "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sardine - 5 komada, slane
  • kiseli krastavci - 2 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 6 komada
  • pečurke - 7 komada, krupne, marinirane
  • sok od limuna - od 2 limuna
  • majonez - 1/2 šolje
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sarsinu operite, skinite kožicu i filetirajte. Nakon toga izvadite koščice iz fileta. Luk, paradajz i krastavce sitno nseckajte. Filete ribe i pečurke naseckajte na male kockice i dodajte u ostale namirnice.

Razredite majonez sokom od limuna, dodajte prstohvat šećera i so. Ovim sosom prelijte salatu.

Salatu stavite u frižider da se ohladi na 2-3 sata. Po želji, salatu ukrasite maslinama, komadićima kuvanog jajeta i zelenom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar