Integralni medenjaci

AntoniaAntonia
Šegrt
19662
Integralni medenjaci
Fotografije: Antonia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
"Spremni smo za svakakve dijete, čim već znamo kako se prave i ukusni integralni medenjaci"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 2/3 šolje
  • med - 6 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • integralno brašno - 600 g (približno)
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se umute dok ne pobele, dodaje se maslinovo ulje, soda rastovrena sa sirćetom.

Dodajemo med, vanilu i cimet.

Postepeno dodajemo brašno, količina mu zavisi od veličine jaja i razmera šolje koja se koristi (moja je od 200 ml).

Zamesi se meko ne lepljivo testo.

Prave se medene loptice veličine malog oraha, ređaju se u posudu za pečenje na rastojanju i peku se na 180 stepeni sa ventilatorom u zagrejanoj rerni.

Ja sam pritisla medenjake tučkom za meso - tako sam im dala interesantniji oblik.

Peku se dok blago ne porumene oko 10-15 minuta - na dodir integralni medenjaci su mekani. Tako ostaju meki i nakon što se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: