Medenjaci iz davnina

Medenjaci iz davnina
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
80
"A kakvi su se nekad medenjaci pravili, baš kao ovi ovde - nemojte propustiti da ih probate"

Potrebni sastojci

  • med - 6 supenih kašika
  • šećer - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kakao - 1 supena kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • kardamon - 2 - 3 komada
  • ulje - 200 ml
  • vanila - 2 kesice
  • brašno - 900 g
  • još
  • marmelada
  • orasi - mleveni
  • čokolada - rastopljena
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutimo med, jaja, šećer, sodu, kakao, ulje i začine.

Sipamo brašno na radnu površinu i napravimo udubljenje. Stavljamo smesu od jaja unutra i zamesimo testo. Uvijemo testo u streč foliju i ostavljamo u frižideru na pola sata.

Izvadite testo i podelite ga na četiri dela.

Ostavite jedan deo van, a ostalo vratite u frižider.

Razvijte na okrugao list debljine 5 mm. Uz pomoć okruglog kalupa isecite medenjake.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite medenjake i ostavite da se ohladi potpuno. Poređajte u paru i svaku zalepite marmeladom.

Potopite na kratko u rastopljenu čokoladu, a nakon toga u mlevene orahe.

Poređajte zalepljene medenjake na tanjir i sačekajte sa se čokolada stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: