Medenjaci iz davnina

15/12/2019
"A kakvi su se nekad medenjaci pravili, baš kao ovi ovde - nemojte propustiti da ih probate "
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Porcije80
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano235
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutimo med, jaja, šećer, sodu, kakao, ulje i začine.

Sipamo brašno na radnu površinu i napravimo udubljenje. Stavljamo smesu od jaja unutra i zamesimo testo. Uvijemo testo u streč foliju i ostavljamo u frižideru na pola sata.

Izvadite testo i podelite ga na četiri dela.

Ostavite jedan deo van, a ostalo vratite u frižider.

Razvijte na okrugao list debljine 5 mm. Uz pomoć okruglog kalupa isecite medenjake.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite medenjake i ostavite da se ohladi potpuno. Poređajte u paru i svaku zalepite marmeladom.

Potopite na kratko u rastopljenu čokoladu, a nakon toga u mlevene orahe.

Poređajte zalepljene medenjake na tanjir i sačekajte sa se čokolada stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar