Način pripreme
U posudi mikserom umutimo med, jaja, šećer, sodu, kakao, ulje i začine.
Sipamo brašno na radnu površinu i napravimo udubljenje. Stavljamo smesu od jaja unutra i zamesimo testo. Uvijemo testo u streč foliju i ostavljamo u frižideru na pola sata.
Izvadite testo i podelite ga na četiri dela.
Ostavite jedan deo van, a ostalo vratite u frižider.
Razvijte na okrugao list debljine 5 mm. Uz pomoć okruglog kalupa isecite medenjake.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Izvadite medenjake i ostavite da se ohladi potpuno. Poređajte u paru i svaku zalepite marmeladom.
Potopite na kratko u rastopljenu čokoladu, a nakon toga u mlevene orahe.
Poređajte zalepljene medenjake na tanjir i sačekajte sa se čokolada stegne.