Francuski kroketi sa jajima i peršunom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
07/11/2019
"Bili jednom davno savršeni kroketi, ali nisu dugo postojali, jer su bili pojedeni za minut "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleko i bujon se zagrevaju. Šest jaja se skuva, oljušti se i seče se na kocke. BRašno se zaprži u malo maslaca, ohladi se i pomeša se sa vrućim mlekom i bujonom.

Smesa se kuva 8 minuta na laganoj vatri, dodaje se so, procedi se i stavlja se ponovo da provri. U vruć sos se dodaju 2 sirova žumanca. Dodaju se isečena jaja i sitno isečen peršun.

Stavlja se u posudu za pečenje namazanu maslacem, i ostavlja se da se ohladi. Od ohlađene smese se vlažnim rukama oblikuju loptice i umaču se u belanca, umućena u sneg. Pohuju se u prezlama i prže se u zagrejanom maslacau. Serviraju se vrući.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar