Način pripreme
Isecite patlidžan na velike filete. Ispecite ga na gril tiganju, Poređajte u tanjir, posolite i pospite mlazom maslinovog ulja. Pripremite odgovarajuću posudu za lazanju.
U kipuću posoljenu vodu ubacite dve kore i blanširajte minut. Izvadite ih u cediljku, prelijte hladnom vodom i stavite na krpu. Namažite dno posude maslinovim uljem.
Poređajte patlidžan, pokrijte korama, stavite sir, pospite svežim bosiljkom i biberom. I opet patlidžan, kore, sir, dok se ne potroše sastojci.
Dobra lazanja se pravi sa 5 najviše 6 redova kora. Završite poslednji red patlidžanom, onilno posut sirom. Prelijte mlazom maslinovog ulja.
Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 15-20 minuta. Servirajte lazanju sa grilovanim patlidžanom toplu, ukrašenu listovima svežeg bosiljka!