Pečena jagnjetina u rerni sa folijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
08/11/2019
"Gledajući ovu jagnjetinu ne znamo da li o pečenoj korici da sanjamo, ili o garnirugu uz nju... "
Priprema10 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno190 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg (plećka)
  • luk - 1 vezica (svež)
  • nana - 3 - 4 struka (sveža)
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite dobro jagnjeće meso. Možete da ga ispečete kako celo tako i isečeno na porcije.

Pospite solju i utrljajte rukama.

Pomešajte meki maslac sa alevom paprikom i biberom. Promešajte dobro i ovom smesom namažite meso.

Pokrijte streč folijom i ostavite u frižideru 30 minuta.

Isecite luk i nanu na sitno. Stavite ih na dno posude za pečenje i preko njih poređajte meso. Prelijte sa šoljom vode i stavite aluminijumsku foliju.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 3 sata dok meso ne bude gotovo.

Deset minuta pre nego što izvadite pečenu jagnjetinu iz rerne sklonite foliju i vratite nazad da se formira prepečena korica.

Servirajte pečenu jagnjetinu sa svežom zelenom salatom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar