bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Ukusna jagnjeća čorba

Ukusna jagnjeća čorba

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Ukusna jagnjeća čorba
Fotografije: Genoveva
08/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Gledajući ovu jagnjeću čorbu pitamo se - ima li još hleba ili smo zaboravili da kupimo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i skuvamo jagnjeću glavu u ekspres loncu oko 20 minuta. Nakon toga je odvojimo od kostiju i sečemo meso, tako da odgovara za jagnjeću čorbu. Procedimo bujon.

Sipamo bujon u odgovarajuću šerpu i dodajemo vodu dok ne bude dovoljna količina, dodajemo isečen luk u nju.

Kada čorba provri dodajemo meso i ostavljamo da vri oko 10 minuta.

Na kraju dodajemo očišćen i opran pirinač i dodajemo i njega u čorbu. Gotova je kad je pirinač skuvan. Začinjavamo solju i biberom sklanjamo sa ringle.

Operemo selen i nanu i isečemo i stavljamo u jagnjeću čorbu.

Ostavljamo je da se ohladi i pripremamo zapršku, muteći žičanom mutilicom jaje i kiselo mleko i dodajemo im jednu kutlaču tople čorbe, mešamo energično i posle još jednu kutlaču čorbe i na kraju pripremljenu zapršku sipamo u šerpu sa čorbom i mešamo dobro.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: