Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Ukusna jagnjeća čorba sa peršunom

Ukusna jagnjeća čorba sa peršunom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Ukusna jagnjeća čorba sa peršunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ako u jednu jagnjeću čorbicu ne stavite peršun, nemojte ni da nam je nudite"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 300 - 400 g
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • luk - 1 vezica, sitno isečen, mladi
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - 1 vezica, isečen
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male komadiće, prelijte hladnom vodom i kuvajte dok ne omekša. Zagrejte maslac i zapržite sitno isečeni luk.

Kada omekša, dodajte brašno i sitno isečen peršun. Razredite delom bujona i dodajte supu.

Ostavite čorbu da provri još 10 minuta nakon čega začinjavate jajetom i kiselim mlekom. Servirajte jelo vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: