Jagnjeća čorba

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Jagnjeća čorba
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Bogata i aromatična čorba, od koje ćete garantovano sipati dodatno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 2 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • zelen za supu - 1 veza
  • peršun
  • sok od limuna
  • mast - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac/ulje u šerpi i propržite sitno iseckan luk i meso isečeno na komade.

Pospite meso brašnom, promešajte i pržite 10-ak minuta.

Dodajte zelen za supu, sipajte dovoljno tople vode i kuvajte dok meso ne omekša.

Zapržite gotovu supu sa umućenim jajetom sa sokom od limuna. Servirajte toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: