Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Babina jagnjeća čorba

Babina jagnjeća čorba

GenovevaGenoveva
Kuvar
47171k17
Babina jagnjeća čorba
Fotografije: Genoveva
1 / 3
11/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ne ustajemo do stola dok ne dobijemo bar još jednu porciju babina jagnjeće čorbe - a vi možete da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći komplet - 400 g, iznutrice
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1/2 zelena
  • paprika - 1/2 crvene
  • pirinač - 3 kašike
  • nana
  • peršun
  • so
  • biber
  • za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice se operu i stavljaju da se kuvaju u šerpi. Nakon što su skuvane vadimo ih iz bujona, a njega procedimo. Iznutrice se iseku. Luk, šargarepa i paprike se operu, očiste i iseku.

U dubokoj šerpi zagrevamo masnoću i zapržimo iznitrice oko 2 minuta. Nakon toga dodajemo luk, šargarepu i paprike i zapržimo sve dok povrće ne omekša. Dodajemo proceđen jagnjeći bujon i dopunimo vodom.

Ostavljamo čorbu da provri. Nakon toga dodajemo opran pirinač i ostavljamo da vri 10-15 minuta ili dok pirinač ne bude gotov. Začinjavamo solju, biberom, nanom i peršunom.

Na kraju zapržiko babinu jagnjeću čorbu jednim jajetom i sa 2 kašike kiselog mleka koje smo umutili. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: