Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Turska jagnjeća čorba

Turska jagnjeća čorba

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k49
Turska jagnjeća čorba
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
29/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Uživamo u turskoj jagnjećoj čorbi, napravite je i vi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • pirinač - 100 g
  • šargarepa - 100 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 komad, velika glavica
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 1 kašika, za zapršku
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jegnjeće meso se očisti i iseče na parčiće. Preliva se sa dva litra vode, posoli se i ostavlja se da vri prola sata.

Luk se iseče na sitno i dodaje se u meso. Paprika i šargarepa se takođe očiste i iseku na sitno. Šaragrepa može i da se narenda na rende. Probajte i ovo povrće uz ovu tursku čorbu. Ako je potrebno još vode, dolijte vrelu uz ukusnu jagnjeću čorbu.

Pirinač se opere pod tekućom vodom i dodaje se u jelo. Kuva se dok ne omekša.

Na kraju se čorba zaprži umućenim žumancem i sa malo brašna.

Turska jagnjeća čorba se ostavlja još 2 minuta na ringli i sklanja se sa strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: