Žirafa kolač

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
09/11/2019
"Šaren, netipičan i veoma ukrašen, veoma ukusan - takav je naš Žirafa kolač "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu razbijte jaja, stavite šećer i umutite mikserom da se dobije sipkast krem.

Od brašna odvojte 30 g, a ostatak pomešajte sa praškom u pecivu i jednom vanilom.

Pazite kada mešate drvenom kašikom da smesa ne smadne, u tečnu smesu dodajte brašno deo po deo.

Dolijte ulje, kiselo mleko. Dobro homogenizujte.

RAzdvojte smesu na dva jednaka dela. U jednu stavite sirup od mente i stavite odvojeno brašno. Dobro promešajte da se dobije gusta zelena boja..

Okrugli kalup za kolač namažite maslacem. Pospite brašnom, višak protresite. Na dno sipajte nekoliko supenih kašikažute smese. Pogato pospite kakaom. Kakao prekrijte zelenom smesom i ponovo pospite kakaom.

Sledi žuta smesa, ponovo kakao i završite zelenom smesom. Na nju stavite kakao.

Kolač pecite na 170°C u prethodno zagrejanoj rerni s ventilatorom oko 30 minuta.

Uz pomoć čačkalice proverite da li je gotovo. Ohladite na podmetaču i naok toga možete da sečete Žirafa kolač.

Napomena: Pazite da ne prepečete Kolač, zato što će postati suv! Obično kolači pravljeni s uljem i kiselim mlekom dugo čuvaju vlažnu teksturu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar