Klacone sa paprikama, kukuruzom i pršutom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
09/11/2019
"Ko još ne voli ukusna iznanađenje, zato nam je i kalcona među omiljenim jelima "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u šolji tople vode, zajedno sa šećerom, solju, maslinovim uljem, pivo i pavlakom. Dobijena smesa se ostavlja sa strane nekoliko minuta i nakon toga se sipa u prosejano brašno. Promeša se i zamesi se testo koje se ostavlja da naraste.

Naraslo testo se deli na delove, prema tome koliko želite da kora bude debela i velika. Svaki deo se razvija i stavlja se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Nakon toga se maže dobro majonezom i posipa se začinima. Preko kora se stavlja topljeni sir, paprika, pršuta, kukuruz, kačkavalj.

Presavija se na pola pri čemu se krajevi pritisnu. Pečemo pice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne budu gotove. Nakon što budu gotove naprskamo ih maslacem ili vodom, da budu mekane.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar