Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Klasične sarme sa kiselim kupusom, mlevenim mesom i pirinčem

Klasične sarme sa kiselim kupusom, mlevenim mesom i pirinčem

rosicapirosicapi
Šegrt
112128
Klasične sarme sa kiselim kupusom, mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: rosicapi
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Jedni ih vole veće, drugi manje, važno je da svi vole sarme i da ih jedu sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • mleveno meso - 400 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • voda
  • so
  • brašno
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev se zaprži - luk, dok ne postane zlatast u ulju, dodaje se mleveno meso i izgnječi se, kuva se još nekoliko minuta, pri čemu se dodaje malo čubra i aleve paprike.

Pirinač se skuva, dok ne bude gotov i ostavlja se voda da upije i da se zgusne. Nadev i pirinač se dobro promešaju.

Kupus se opere i razdeli se na listove.

U svaki list kiselog kupusa se stavlja po nekoliko kašika nadeva u zavisnosti od njihove veličine i listovi se uvijaju u sarme.

Poređaju se u šerpu i prelivaju se vodom. Sarme od kupsa se kuvaju oko 50 minuta na ringli.

Kada su gotove zaprže se tako što se u tiganju zagreva ulje, dodaje se brašno i aleva paprika, sipa se u šerpu sa sarmama.

Ostavlja se da provri 5-10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: