Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa kiselim kupusom i pilećim mesom

Sarme sa kiselim kupusom i pilećim mesom

ažurirano:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Sarme sa kiselim kupusom i pilećim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Svako ko voli sarmice, uživaće u ovim sarmicama sa kiselim kupusom i piletinom"

Potrebni sastojci

  • slanina - 250 g
  • kupus - 15 listova kupusa
  • pileće meso - 1 srednje pile
  • pirinač - 200 g
  • biber
  • aleva paprika
  • majoran - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 2 izgnječena zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač i kuvajte u 600 ml slane vode. Odvojite piletinu od kostiju i isecite na sitne kockice. Začinite solju, biberom, alevom paprikom i majoranom.

Ugrejte malo masti u dubokom tiganju, stavite piletinu da se zaprži, nakon toga dodajte pirinač. Mešajte nekoliko minuta.

U svali list kupusa stavite ivicu slanine, jednu supenu kašiku nadeva i oblikujte sarme.

Ređajte sarme od kupusa u šerpu, na dno poređajte pileće kosti. Pospite ponovo biberom, dodajte malo rasola i vodu.

Pokrijte tanjirom i stavite sarme da se kuvaju 45 minuta.

Ako volite sarme, probaj i naše druge predloge za sarme sa pirinčem, posne sarme od kupusa ili sarme u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: