Kuvani đevreci sa susamom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
11/11/2019
"Klasični kuvani đevreci koje i deca i odrasli jednostavno obožavaju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano191
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • soda - 1/2 kašičice
  • prstohvat soli
  • maslac - za mazanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini. U njega stavite so, šećer, sirće, kiselo mleko, sodu i 50 ml mlake vode.

Zamesite tvrdo testo. Stavite šerpu sa vodom (ne više od 4 prsta) na ringlu da provri. Oblikujte đevreke od testa i ubacite ih u kipuću vodu na 5 minuta.

Nakon toga ih izvadite rešetkastom kašikom i poređajte u namazanu posudu za pečenje. Pospite susamom i pecite 30-35 minuta na 220 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar