Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani file tilapije

Pohovani file tilapije

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pohovani file tilapije1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Jasno je, da ćete je pohovati, ali prvo da ne preskočite da je marinirate"

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g, file tilapije
  • jaja - 2 komada, velika
  • brašno - 1/2 šolje
  • za marinadu
  • limeta - 2 komada
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • đumbir - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

File se opere i osuši. Natrlja se marinadom i ostavlja se tako 20 minuta.

Nakon toga se ocedi od nje u uvalja se prvo u brašno, a posle u umućena jaja.

Prži se u zagrejanom maslinovom ulju. Pohovana riba se poređa na kuhinjsku ubrus, da se oslobodi viška masnoće. Servira se sa svežom salatom od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti