Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File tilapije sa sosom od limuna

File tilapije sa sosom od limuna

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
File tilapije sa sosom od limuna
Fotografije: Ivelina
1 / 2
04/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Svež i mnogo ukusan recept za spremanje ribe - Tilapija sa sosom od limuna"

Potrebni sastojci

  • file tilapije - 4 komada (oko 400 g)
  • sos od limuna - za 4 - 5 osoba
  • maslac - 30 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • mleko - 250 ml (ili belo vino)
  • senf - 3 kašike (po želji)
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - sveže mleveni
  • kora limuna - od polovine limuna (narendana)
  • sok od limuna - od jednog limuna
  • peršun - isečen
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam recept za lagan i eteričan sos od limuna, pogodan i za decu. Možete uspešno da zamenite mleko belim vinom.

Operite, osušite i začinite riblje filete sa solju i biberom. Ostavite sa strane da se blago začini oko 20 minuta (možete da preskočite ovaj roman). Nakon toga uvaljajte u brašno.

Zagrejte maslac u tiganju i stavite filete, kuvajte ih po tri minuta sa strane. Možete da kuvate istovremno sos i filete ili prvo sos. Jednostavno je i mnogo brzo, a ukus je raskošan! Svaka bela riba je pogodna za ovaj sos.

Sos od limuna sa mlekom:

1. Istiopite maslac u šerpi na slaboj vatri. Dodajte kukuruzni skrob i promešajte, dok ne dobijete glatku pastu.

2. Dodajte mleko, dok mešate neprestano.

Kuvajte dok se sos ne zgusni.

3. Dodajte senf, so, biber, koru limuna i sok od limuna. Po želji dodajte kapar ako vam se sviđa.

Mešajte dok se sos još malo kuva.

Sos od limuna sa belim vinom:

Isecite maslc na male parčiće.

Istopite ih u šerpi na slabioj vatri. Kada su dobro istopljeni dodajte sok od limuna i koricu, a nakon toga i belo vino. Pomešajte dobro.

Dodajte kukuruzni skrob, dok mešate brzim pokretima, dok ne dobijete veoma gladak i kremasti sos.

Nakon toga sklonite tiganj sa ringle i dodajte so i biber po vašem ukusu. Po želji dodajte u vino 2 kašike pavlake i kuvajte još minuta. Božanstven sos ćete skuvati koju god varijantu da izaberete!

Pospite peršunom ili mirođijom pre serviranja. Servirajte sa dinstanim graškom.

Isto tako razmislite o isečenom belom luku koji će jelu dati veoma prijatnu i ukusnu notu. Uživajte!

File od tilapije sa sosom od limuna je čudesno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: