Halasle (Riblja čorba)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
12/11/2019
"Dočekajte praznik sa najaromatičnijom ribljom čorbom koja može da se proba "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1, 5 - 2 kg, ili som
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 1 komad
  • paprike - 3 komada, zelene
  • aleva paprika - 1, 5 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice (nije obavezna)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - 3 - 4 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Osnovna riba ovde je šaran (ili som), ali možemo da dodamo i drugu, sitnu ribu. Očistimo šarana od krljušti, odsečemo glavu i peraja. Oljštimo kožu i odvojimo od kostiju.

Sečemo filete na parčiće i ako su ostale koščice otklanjamo i njih. Solimo blago i stavljamo u frižider. Stavljamo u šerpu glavu, kožu, peraja i sitnu ribu.

Sipamo vodu i stavljamo da se kuva. Dodajemo očišćen i isečen luk, paradajz, krompir i zelene paprike. Stavljamo alevu papriku, so i začine.

Čim voda provri, smanjujemo vatru i kuvamo sat i po do dva. Posle procedimo bujon kroz veliku cediljku. Vraćamo bujon na vatru i čim provri ubacujemo u njega parčiće filea. Kuvamo 20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar