Način pripreme
Isecite tikvice na pola po dužini i izdubite im unutrašnjost pomoću kašike. Blanširajte čamce od tikvica u vreloj posoljenoj vodi 5-6 minuta i izvadite ih na kuhinjski ubrus da se dobro ocede.
Zagrejte maslinovo ulje i sotirajte luk, isečen na polu mesece zajedno sa usitnjenim čenom belog luka. Dodajte amarant i mešajte 2-3 minuta. Kada amarant počne da pzca dodajte vodu, promešajte i ostavite da vri oko 15 minuta na tihoj bvatri dok se ne apsorbuje tečnost. Začinite nadev sitno isečenim peršunom, šarenim biberom i soluu.
Napunite tikvice, odozgo narendajte sir čedar, a preko njega poređajte čeri paradajz isečen na krugove. Poređajte punjene tikvice u posudu za pečenje, dolijte malo vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.