Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene amarantom

Tikvice punjene amarantom

MarianeMariane
Džedaj
1484370
Tikvice punjene amarantom1 / 2
12/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sveže punjene tikvice koje možete da servirate čak i kada imate zvaničnii povod"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje velike
  • amarant - 100 g
  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 1 čen
  • sir - 50 g, čedar
  • paradajz - 6 - 8 komda, čeri
  • peršun - 3 - 4 struka, svež
  • so
  • šareni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na pola po dužini i izdubite im unutrašnjost pomoću kašike. Blanširajte čamce od tikvica u vreloj posoljenoj vodi 5-6 minuta i izvadite ih na kuhinjski ubrus da se dobro ocede.

Zagrejte maslinovo ulje i sotirajte luk, isečen na polu mesece zajedno sa usitnjenim čenom belog luka. Dodajte amarant i mešajte 2-3 minuta. Kada amarant počne da pzca dodajte vodu, promešajte i ostavite da vri oko 15 minuta na tihoj bvatri dok se ne apsorbuje tečnost. Začinite nadev sitno isečenim peršunom, šarenim biberom i soluu.

Napunite tikvice, odozgo narendajte sir čedar, a preko njega poređajte čeri paradajz isečen na krugove. Poređajte punjene tikvice u posudu za pečenje, dolijte malo vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: