Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Leblebije sa teletinom iz rerne

Leblebije sa teletinom iz rerne

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Leblebije sa teletinom iz rerne
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Zato što ste nam prijatelji, dajemo vam omiljeni recept sa teletinom - jedite i neka vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • teleće meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • paradajz - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepu i meso sečemo i propržimo u dubokom tiganju sa uljem.

Nakon toga dodajemo meso u njih

Dodajemo isečene paprike, a nakon toga i paradajz, isečen na kockice. Sve propržimo 5-6 minuta dok ne ostane na masti.

Dodajemo brašno, dimljenu i alevu papriku, takođe i paradajz pire. Začinimo solju i biberom po ukusu.

Na kraju dodajemo oceđene leblebije i oko 700 ml telećeg bujona ili vode.

Ostavljamo na tihoj vatri 10 minuta.

Jelo prebacujemo u đuvečaru ili vatrostlanu činiju sa poklopcem i pečemo na 180 stepeni oko 1 sat dok meso ne bude gotovo.

Pre serviranja posupamo sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: