Način pripreme
/undefined U veliku šerpu sipajte 2 l vode. Stavite celu glavicu luka, šargarepu, struk celera, zrna pimenta, lovorov lisr. Kad voda provri, potopite samo pipke hobotnice, držite za telo.
Ponovite još 2 puta. Tako će se pipci uviti i izgledaće lepo na salati. Stavite hobotnicu u vodu i kuvajte oko 35-40 minuta
Pre nego što izvadite, probušite viljuškom da se uverite da je gotova. Ohlađenu hobotnicu isecite na male komade.
Oljuštite i skuvajte krompir. Isecite ih na male komade. Dodajte hobotnicu, začinite prstohvatom bibera, sitno iseckanim peršunom, sitno iseckanom glavicom crvenog luka. Začinite balsamiko sirćetom i sokom od limuna. Dobro promešajte sve sastojke.
Sipajte salatu od krompira u odgovarajući tanjir, ukrasite pipcima hobotnice i servirajte.