Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ražnjići»Parti ražnjići sa ćufticama

Parti ražnjići sa ćufticama

Parti ražnjići sa ćufticama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kako da zamislimo žurku bez parti ražnjića sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • origano
  • kumin
  • prezle - 2 supene kašike
  • gazirana voda - 4 - 5 supenih kašika
  • biber
  • zelene paprike - 1 komad
  • tikvice - 1 komad, tanka
  • so - po ukusu
  • ulje
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešamo u odgovarajućoj posudi sa origanom, kuminom, biberom, prezlama i zelenom paprikom, isečenom na kockice.

Podelimo na delove, u zavisnosti od ražnjića i od svakog oblikujemo po 4 male ćuftice za svaki ražnjić.

Opranu tikvicu isečemo na krugove - srednje debele. Na drveni ražnjić nanižemo tikvicu, ćufticu, tikvicu, ćufticu, završavamo tikvicom.

Oblikovane parti ražnjiće stavljamo u pleh namazan sa malo ulja i vode.

Odozgo parti ražnjiće sa ćufticama posipamo origanom, solju i sa malo bibera.

Naprskamo uljem i pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 30 minuta dok ne porumene.

Vadimo ražnjiće sa ćufticama i posipamo rendanim kačkavaljem.

Vraćamo u rernu da se peče još 5-10 minuta i vadimo na tanjir.

Serviramo sa svežim paradajzom i krastavčićima, isečenim na štapiće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: