Trajfl sa jagodama u šampanjac kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
16/11/2019
"Specijalni deserti za specijalne prilike - prefinjeni trajfl koji će sigurno ostaviti utisak na goste "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i šećer se mute dok ne pobele.

Stavlja se topla voda u posudu i nad nju se stavlja posuda sa žumancima, pri čemu ne treba da dodiruje vodu. Na slaboj vatri se meša žičanom mutilicom neprestano, dok voda skoro ne počne da vri.

Dodaje se šampanjac i mešanje se nastavlja dok se krem ne zgusne. Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi. Jagode se očiste od drški i iseku se na parčiće po vašem izboru.

Na dno desertnih čaša se nalome piškote i preko njih se stavljaju parčići jagoda. Prelivaju se kremom.

Ređaju se ponovo piškote i jagode. Prekriva se opet kremom sa šampanjcem i ukrašava se kriškama voća. Posipa se pistaćima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar