bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Marsejski sufle sa rakovima

Marsejski sufle sa rakovima

Marina NordMarina Nord
Početnik
4443276
Marsejski sufle sa rakovima
20/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prefinjen predlog za fanove francuske kuhinje - Sufle sa rakovima"

Potrebni sastojci

  • rakovi - 400 g, meso
  • pavlaka - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • korijander - 1 kašika
  • maslac - 60 g
  • sok od limuna - 20 ml
  • jaja - 2 komada (belanca)
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od rakova se iseče na parčiče. Dodaju se na sitno isečen beli luk, korijander, maslac, sok od limuna, pavlaka, so i biber.

Odvajaju se belanca od jaja, mute se u sneg i pažljivo se dodaju u preostalu smesu. Meša se dobro i sipa se u posudice namazane maslacem koje se ređaju u posudu za pečenje.

Zapeku se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni na pari 35 minuta. Suflei se serviraju hladni, pri čemu se okreću na pljosnati tanjir i prelivaju zagrejanim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: