Način pripreme
Predlažem vam moju varijantu štrudle sa bundevom i jabukama.
Prvo dinstamo jabuke i bundevu sa uljem oraha ili kravljim maslacem i korom od pomorandže da omekšaju.
Skidamo sa vatre i dodajemo urme, krupnije isečene orahe i cimet.
Ko želi može dodati šećer ili med, ja ne stavljam pošto je glazura dovoljno slatka. Ako ne s tavljate glazutu, dodajte jednu kašiku meda. To je dovoljno da se zasladi.
Uzmite po dve kore za pitu i namažite orahovim uljem. Stavite od nadeva na kore i uvijte.
Prebacite u prethodno namazan pleh.
Štrudlu pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni 30-40 minuta dok ne porumeni.
Nakon što izvadite iz rerne, pospite sa malo hladne vode i uvijte krpom.
Dok se štrudla sa bundevom peče, pripremite belu glazuru.
Glazuru od belanaca pripremi lako. Potrebno vam je jedno belance. Dodajte sok od limuna - 3-4 kapljice i šećer u prahu, 150-200 g, zavisi od veličine belanaca.
U posudu sipajte belance, možete mutiti žicom ili kašikom. Dodajte prvo šećer u prahu i mutite - da se zgusne i pobeli, pred kraj dodajte sok od limuna.
Bela glazura od belanaca je mnogo ukusna, bude veoma lako i brzo, lepa i ukusna dekoracija za božićne kolače i torte.
Probajte i moj recept za štrudlu sa bundevama, jabukama i belom glazurom.
Neka vam je slatko!