Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla sa jabukama, bundevom i belom glazurom

Štrudla sa jabukama, bundevom i belom glazurom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Štrudla sa jabukama, bundevom i belom glazurom
Fotografije: Ivelina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Poslužićemo vas sa štrudlom, ali ne buli kakvom - nego raskošnu, sa nadevom, i sa glazurom, neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 200 g, isečene na kockcie
  • bundeva - 350 g, kockcie
  • urme - 6/8 komada, bez koštica, isečene sitno
  • orasi - 60/80 g, krupnije isečeni
  • ulje od oraha - 50 ml ili kravlji maslac
  • cimet - po ukusu
  • kora od pomorandže - rendana
  • kore za blaklavu - 1/2 paketa, fine
  • za belu glazuru
  • šećer u prahu - 150 - 200 g
  • belanca - 1 komad
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • vanika - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam moju varijantu štrudle sa bundevom i jabukama.

Prvo dinstamo jabuke i bundevu sa uljem oraha ili kravljim maslacem i korom od pomorandže da omekšaju.

Skidamo sa vatre i dodajemo urme, krupnije isečene orahe i cimet.

Ko želi može dodati šećer ili med, ja ne stavljam pošto je glazura dovoljno slatka. Ako ne s tavljate glazutu, dodajte jednu kašiku meda. To je dovoljno da se zasladi.

Uzmite po dve kore za pitu i namažite orahovim uljem. Stavite od nadeva na kore i uvijte.

Prebacite u prethodno namazan pleh.

Štrudlu pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni 30-40 minuta dok ne porumeni.

Nakon što izvadite iz rerne, pospite sa malo hladne vode i uvijte krpom.

Dok se štrudla sa bundevom peče, pripremite belu glazuru.

Glazuru od belanaca pripremi lako. Potrebno vam je jedno belance. Dodajte sok od limuna - 3-4 kapljice i šećer u prahu, 150-200 g, zavisi od veličine belanaca.

U posudu sipajte belance, možete mutiti žicom ili kašikom. Dodajte prvo šećer u prahu i mutite - da se zgusne i pobeli, pred kraj dodajte sok od limuna.

Bela glazura od belanaca je mnogo ukusna, bude veoma lako i brzo, lepa i ukusna dekoracija za božićne kolače i torte.

Probajte i moj recept za štrudlu sa bundevama, jabukama i belom glazurom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: