Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen kobasicom i kačkavaljem

Paradajz punjen kobasicom i kačkavaljem

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Paradajz punjen kobasicom i kačkavaljem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kada vam život servira... paradajz - spremite ovaj paradajz punjen kobasicom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • paradaz - 4 velika
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • kobasica - 2 sirove
  • bosiljak - nekoliko svežih listića
  • kačkavalj - 200 - 300 g
  • parmezan - za posipanje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rerni do 220 stepeni. Izdubite pažljivo paradajz, odvajajući sredinu sa strane.

Stavite paradajz glavom na dole na upijajuću hartiju da se ocedi.

U tiganju izdinstajte luk i čen belog luka. Kada omekša dodajte kobasicu isečenu na kolutove. Dodajte sredinu paradajz i zapržite još 10 minuta. Začinite solju i biberom.

U svaki paradajz dodajemo nadev do sredine. Odzgo stavljamo isečen kačkavalj i iseckan bosiljak. Zapečemo dok se kačkavalj ne rastopi.

Pred kraj posipamo parmezanom i vraćamo na još nekoliko minuta u rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: