Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen mlevenim mesom i kačkavaljem

Paradajz punjen mlevenim mesom i kačkavaljem

Iliana IkonomovaIliana Ikonomova
Početnik
14715
Paradajz punjen mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nije samo izgled odličan, nego su i mnogo ukusni! Zagarantovano"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada, tvrdi
  • mleveno meso - 250 g, mešano
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • paprike - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • jaja - 4 - 5 komada, koliko i paradajza
  • kačkavalj - 150 g
  • pečurke - 3 - 4 velike, po želji
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo isecite poklopac na pradajzu i izvadite unutrašnjost uz pomoć male kašike. Ugrejte ulje i propržite sitno iseckanu šargarepu, luk, papriku i 1 čen belog luka, takođe i mleveno meso, da bude skoro gotovo.

Začinite biberom i solju po ukusu i napunite paradajz i pečurke, ostavite prazno mesto za jaja.

Zapecite punjeni paradajz i punjene pečurke u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepni 10 minuta. Izvadite, stavite po malo maslaca u svaki i razbijte odozgo po jedno jaje. Pospite rendanim kačkavaljem. Vratite ponovo u rernu i pecite dok ne bude gotovo.

Po želji unutrašnjost paradajza možete na kratko popržiti sa čenom belog luka - dobija se ukusan sos.

Pre serviranja pospie sitno iseckanim svežim peršunom. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: