Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od jabuka sa kiselim mlekom

Kolač od jabuka sa kiselim mlekom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač od jabuka sa kiselim mlekom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Za ovaj odličan kolač od jabuka, sa zadovoljstvom možemo reći da je na spisku naših recepata za dušu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • jabuke - 2 komada, srednje veličine
  • prašak za pecivo - 8 g
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - za posipanje
  • sok od limuna - 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite jabuke na male komade. Prelijte ih sokom od pola limuna. Pospite sa 1 supenom kašikom braon šećera i promešajte. U velikoj posudi razbijte jaja, dodajte braon šećer i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem.

Sipajte kiselo mleko. U posudi pomešajte brašno, cimet, vanilu i prstohvat soli. U tečnu smesu dodajte u porcijama suvu, mešajte drvenom kašikom. Stavite parče jabuka.

Dobro promešajte da dobijete homogenu smesu. Namažite kravljim maslacem okrugao kalup za kuglof. Popsite prezlama, višak prospite. Sipajte smesu. Pecite kolač na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Probajte da li je gotovo drvenim ražnjićem. Gotov kolač okrenite na rešetku i pospite šećerom u prahu. Kolač od jabuka sa kiselim mlekom treba potpuno da se ohladi i tek onda ga isecite.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: