Način pripreme
Oljuštite i isecite jabuke na male komade. Prelijte ih sokom od pola limuna. Pospite sa 1 supenom kašikom braon šećera i promešajte. U velikoj posudi razbijte jaja, dodajte braon šećer i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem.
Sipajte kiselo mleko. U posudi pomešajte brašno, cimet, vanilu i prstohvat soli. U tečnu smesu dodajte u porcijama suvu, mešajte drvenom kašikom. Stavite parče jabuka.
Dobro promešajte da dobijete homogenu smesu. Namažite kravljim maslacem okrugao kalup za kuglof. Popsite prezlama, višak prospite. Sipajte smesu. Pecite kolač na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.
Probajte da li je gotovo drvenim ražnjićem. Gotov kolač okrenite na rešetku i pospite šećerom u prahu. Kolač od jabuka sa kiselim mlekom treba potpuno da se ohladi i tek onda ga isecite.
Neka vam je slatko!