Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos za pečeno svinjsko meso

Sos za pečeno svinjsko meso

Maggy9Maggy9
Početnik
11
Sos za pečeno svinjsko meso3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Predivan sos za svinjetinu, koji će meso učiniti još sočnijim i ukusnijim"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 velika glavica
  • brašno - 1/4 čaše
  • bujon - 2 čaše (teleći, od povrča..)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte malo masti u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i kuvajte dok se ne dobije zlatkasta, karamel boja. otprilike 5 minuta.

Rastopite brašno u bujon, tako da nema grudvica. Začinite solju i biberom po ukusu.

Smanjite temperaturu na srednu jačinu, često mešajte, ostavite da krčka dok se ne zgusne, oko 5 minuta - do gustine po vašoj želji.

Proverite da li je potrebno još soli.

Isecite file od svinjetine i poslužite vruće sa sosom za meso. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: