Moj uspešni domaći kačkavalj

26/11/2019
"Saznali smo koji kačkavalj je najlepši, možete li da pogodite - domaći kačkavalj "
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano784
  • Pregledi tokom meseca128
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kravlje mleko - 3 l
  • limunska kiselina - 1 kesica 10 g
  • so - 3 supene kašike
  • gaza
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan stari recept koji sam naučila od svekrve i pripremila ga da se znanja prenose.

Uzimamo šerpu i unutra stavljamo 3 l kravljeg mleka i čekamo da provri. Nakon što provri, uzimamo malo mleka u malu posudu, unutra dodajemo 3 supene kašike /ne prepune/ soli i rastvaramo so u mleku.

Posle dodajemo posoljeno mleko u šerpu sa drugim mlekom i mešamo.

Nakon toga dodajemo kesicu limunske kisleine i promešamo, preseče se odmah.

Sipamo smesu za domaći kačkavalj u čistu gazu, napravljenu kao kesu i ostavljamo oko 1 sat da visi zakačen negde tako da se cedi voda.

Posle uzimamo kuglu kačkavalja, koji se potuno stegao i konzumirajte domaći uspešni kačkavalj sa zadovoljstvom.

U frižiferu može izdržati više od nedelju dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar