Šumski rižoto

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
28/11/2019
"Svima kod kuće se dopada ova varijanta rižota - preporučujemo ga od srca "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte oko litar vode.

Stavite jednu šaragrepu isečenu na krupne parčiće, celu glavicu luka i struk celera. Skuvajte bujon oko 30 minuta.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite usitnjenu kobasicu i zapržite kratko, prelijte sa 1-2 kašike belog vina.

Sačekajte da ispari alkohol i dodajte isečene vrganje.

Začinite prstohvatom origana i biberom. Sipajte kutlaču bujona od povrća, poklopite posudu i kuvajte 10 minuta. U drugi tiganj sipajte pirinač.

Zapecite dok blago ne porumeni. Bez masnoće. Sipajte kutlaču bujona, kuvajte dok pirinač ne apsorbuje tečnost, dodajte ponovo bujon i tako dok ne skuvate pirinač al dente - ili oko 13-14.

Malo pre nego što sklonite jelo sa vatre sipajte sos od pečuraka i kobasicu.

Gotov rižoto pospite narendanim parmezanom.

Sipajte šumski rižoto u tanjire i servirajte posut ljuskama parmezana.

Nek vam je slatko - zaista najukusniji rižoto koji ćete probati!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar