Način pripreme
U posudi se umute jaja viljuškom, dodajemo prstohvat soli i biber po ukusu. Dodaje se izmrvljeni sir i promeša se.
Luk se iseče na sitno, dinsta se u tiganju sa zagrejanim uljem i kada blago omekša sipaju se loptice spanaća.
S vremena na vreme se promeša dok se ne odmrzne i ne dinsta se dok ne uvri voda. Začinjava se solju i biberom. Ostavlja se da se ohladi, posle se pomeša sa smesom od jaja.
Sipaju se 2 ili 3 kašike kukuruznog brašna i soda za hleb, meša se dobro da se pomešaju sastojci, tako će kiš biti čvršći. U posudu za pečenje (24 cm u prečniku), namazanu uljem sipamo smesu od spanaća, odozgo raspoređujemo 4 kriške paradajza.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepni oko 25 minuta dok se ne stegne naš kiš od spanaća.
Vadimo, sečemo na 4 porcije i serviramo kiš sa kašikom kiselog mleka.