Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Omiljeni kiš sa spanaćem

Omiljeni kiš sa spanaćem

Omiljeni kiš sa spanaćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kiš sa spanaćem i kiselim mleko, kao nekad davno - jelo koje se sprema brzo i okuplja porodicu oko trpeze"

Potrebni sastojci

  • spanać - 8 - 9 loptica, zamrznut
  • jaja - 4 komada, krupna
  • sir - 200 g, namrvljeni
  • so
  • biber
  • ulje - 2 kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • paradajz - 4 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja viljuškom, dodajemo prstohvat soli i biber po ukusu. Dodaje se izmrvljeni sir i promeša se.

Luk se iseče na sitno, dinsta se u tiganju sa zagrejanim uljem i kada blago omekša sipaju se loptice spanaća.

S vremena na vreme se promeša dok se ne odmrzne i ne dinsta se dok ne uvri voda. Začinjava se solju i biberom. Ostavlja se da se ohladi, posle se pomeša sa smesom od jaja.

Sipaju se 2 ili 3 kašike kukuruznog brašna i soda za hleb, meša se dobro da se pomešaju sastojci, tako će kiš biti čvršći. U posudu za pečenje (24 cm u prečniku), namazanu uljem sipamo smesu od spanaća, odozgo raspoređujemo 4 kriške paradajza.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepni oko 25 minuta dok se ne stegne naš kiš od spanaća.

Vadimo, sečemo na 4 porcije i serviramo kiš sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: