Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Kedžeri sa pirinčem i ribom

Kedžeri sa pirinčem i ribom

Rosaura RiosRosaura Rios
Početnik
4133
Kedžeri sa pirinčem i ribom
Fotografije: Rosaura Rios
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Englesko jelo sa indijskim korenima - zvuči kao nešto što želimo da probamo već sad"

Potrebni sastojci

  • losos - 250 g, kotlet
  • ulje
  • biber
  • jaja - 3 - 4 komada, tvrdo skuvana
  • maslac - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • biljka senfa
  • ružičasti biber
  • kurkuma
  • kari
  • đumbir - narendan
  • beli luk - 2 čena, presovan
  • pirinač - 200 g, basmati
  • bujon - 500 - 600 ml, riblji ili od povrća
  • grašak - 2 - 3 kašike, skuvan
  • korijander
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se sprema na tiganju sa malo ulja, soli i bibera.

Jaja se skuvaju da budu gotova, pri čemu je dobro da je žumance malo tečno.

Zapržila sam u malo maslaca luk, isečen na polu mesece, dodala sam biljku senfa, ružičasti biber, kurkumu, kari smesu, dodala sam i malo narendanog đumbira.

U tiganj sa sastojcima sam stavila i 2 gnječena čena belog luka, basmati pirinač i bujon oko 500-600 ml (ako imate i riblji - sjajno).

U skoro već gotov pirinač stavila sam grašak, na kraju sam stavila parčiće lososa, jaja, oljuštena i isečena na četvrtine, korijander, malo soka od limuna.

Mešate i servirate kedžeri sa pirinčem i ribom.

Da vam ne bi bilo teško sa pirinčem, možete da ga skuvate, na kutiji na poleđini pišu dva načina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: