Keto đevreci

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Keto đevreci
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
02/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Istina je u đevrecima, pogotovo kada su keto - zdravi, ukusni i hrskavi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • krem sir - 1 supena kašika
  • narendani kačkavalj - 80 g
  • so - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • pirinčano brašno - 5 supenih kašika
  • bademovo brašno - 3 supene kašike
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

bU posudi se umute jaja, ali prethodno se odvoji jedno žumance za premazivanje odozogo.

Dodaje se krem sir, izrendan kačkavalj, origano, prašak za pecivo, prstohvat soli i mešase da se sastojci sjedine.

Prvo se dodaje pirinčano brašno, zatim bademovo brašno i meša se da se dobije gusta smesa približna testu.

Mokrim rukama se obrazuje 8 lopti veličine mandarine. U sredini se prstom oformi rupa, da se dobije đevrek i ređa se u tepsiju na papir za pečenje.

Promeša se polovina žumanca s malo ulja i četkom se odozgo premažu svi keto đevreci.

Pospe se susam i peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, dok keto đevreci ne postanu zlatkasti. Savršeni, hrskavi i zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Pirincano brasno nije Keto!
21.03.2023 05:10