Način pripreme
Biramo manje glavice cvekle, okrugle i približno iste veličine. Dobro bi bilo da su sveže.
Operemo ih i isečemo na tanke jednake krugove uz pomoć sekača za povrće ili na rende sa dodatkom za čips.
U avanu usitnimo beli luk sa malo soli. Dodajemo usitnjeno lekovito bilje, maslinovo ulje i sitno iseckanu majčinu dušicu.
U tepsiju stavimo papir za pečenje.
Svaki isečeni komad cvekle natapamo u aromatičnu smesu od lekovitog bilja i maslinovog ulja.
Ređamo ih na blago nauljen papir za pečenje, da budu na rastojanju jedna od druge.
Pečemo oko 25 minuta na otpilike 180°C.
Desetak minuta pre nego što izvadimo iz rerne, pospemo ih parmezanom.
Čips od cvekle ispečen do hrskavosti dekorišemo sosom po ukusu.
Možemo da začinimo i taminim balzamiko sosom i da ga dodamo u salatu.