Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od cvekle

Čips od cvekle

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Čips od cvekle
Fotografije: Sevdalina Irikova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Iznenađenje koje možete prirediti za vašu žurku - zdrav, hrskav čips od cvekle. Dodajte sos za još lepši rezultat"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 4 komada, srednje glavice
  • parmezan - samleven
  • morska so - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 - 2 stručka, sveža lekovita biljka
  • origano - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • susam - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - aromatično, sa ukusom origana i belog luka
* merne jedinice

Način pripreme

Biramo manje glavice cvekle, okrugle i približno iste veličine. Dobro bi bilo da su sveže.

Operemo ih i isečemo na tanke jednake krugove uz pomoć sekača za povrće ili na rende sa dodatkom za čips.

U avanu usitnimo beli luk sa malo soli. Dodajemo usitnjeno lekovito bilje, maslinovo ulje i sitno iseckanu majčinu dušicu.

U tepsiju stavimo papir za pečenje.

Svaki isečeni komad cvekle natapamo u aromatičnu smesu od lekovitog bilja i maslinovog ulja.

Ređamo ih na blago nauljen papir za pečenje, da budu na rastojanju jedna od druge.

Pečemo oko 25 minuta na otpilike 180°C.

Desetak minuta pre nego što izvadimo iz rerne, pospemo ih parmezanom.

Čips od cvekle ispečen do hrskavosti dekorišemo sosom po ukusu.

Možemo da začinimo i taminim balzamiko sosom i da ga dodamo u salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: