Ćureća džigerica na tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
02/12/2019
"Ukusno i aromatično jeli koje se sprema brzo i brzo otvara apetit - ćureća džigerica na tiganju, ako ima mesa na stolu sve je u redu "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureća džigerica - 750 g
  • maslac - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • peršun
  • sirće - 1 kašika
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo duboku posudu i stavljamo unutra dve šolje vode i sirće i dodajemo ćureću džigericu unutra da odstoji oko pola sata.

Tako se odstranjuje miris i krv, nakon toga vadimo, operemo tekućom voodm i osušimo salvetom.

Uzimamo tiganj stavljamo unutra maslac i malo ulja, da maslac ne izgoti, i kada se zagreje masnoća, ubacujemo jedno po jedno parčiće džigerice i mešamo lagano da se džigerica ne pretvori u kašu - treba da budu celi lepi parčići.

Servirajte ćureću džigericu na tiganju u društvu salate po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar