Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Ćureća džigerica na tiganju

Ćureća džigerica na tiganju

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Ćureća džigerica na tiganju
Fotografije: N.Akifova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ukusno i aromatično jeli koje se sprema brzo i brzo otvara apetit - ćureća džigerica na tiganju, ako ima mesa na stolu sve je u redu"

Potrebni sastojci

  • ćureća džigerica - 750 g
  • maslac - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • peršun
  • sirće - 1 kašika
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo duboku posudu i stavljamo unutra dve šolje vode i sirće i dodajemo ćureću džigericu unutra da odstoji oko pola sata.

Tako se odstranjuje miris i krv, nakon toga vadimo, operemo tekućom voodm i osušimo salvetom.

Uzimamo tiganj stavljamo unutra maslac i malo ulja, da maslac ne izgoti, i kada se zagreje masnoća, ubacujemo jedno po jedno parčiće džigerice i mešamo lagano da se džigerica ne pretvori u kašu - treba da budu celi lepi parčići.

Servirajte ćureću džigericu na tiganju u društvu salate po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: