Ćureća janija sa vinom

02/12/2019
"Ćureća janija sa vinom - nemojte sumnjati u ukus, kolebamo se sa kojim pićem da serviramo jelo "
Priprema7 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno37 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 300 g
  • luk - 200 g
  • kukuruzni skrob - 2 kašičica
  • so
  • biber
  • vino - 1 šolja, Pedro Himenes
  • bujon - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite na ivice kao za kavarmu. U ekspres lonac sipajte malo ulja i pržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i odvojite.

Isecite luk sitno i dinstajte u istoj masnoći. Dodajte kurkuzno bršano i pržite kratko. Sipajte vino i bujon.

Sačekajte 5 minuta, skinite sa vatre i pasirajte sos štapnim mikserom. Vratite meso unutra, zatvorite lonac i kuvajte 10-15 minuta janiju.

Isključite, sačekajte da para izađe. Otvorite i servirajte toplu ćureću janiju sa vinom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar