Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa artičokom

Kiš sa artičokom

Maria PetrovaMaria Petrova
Početnik
91413
Kiš sa artičokom1 / 2
17/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Želimo da vam predložimo nešto za francuski doručak, francuski kiš sa artičokom - nećete odbiti, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 80 g
  • ulje - 80 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašike
  • brašno - 250 g
  • Za nadev
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 200 ml
  • artičoka - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite artičoku, tako što ćete ukloniti gornje listove, a zatim iseći gornji deo i pomoću kašike ukloniti unutrašnji deo. Osecite ga na tanke listiće.

U šerpu sa vodom dodajte 1 kašiku sirćeta i 1 kašiku soli i stavite listiće artičoke. Ostavite da se ključa 2-3 minuta i ocedite. Ostavite da se ohladi.

U činiju za mešenje sipajte vodu, ulje i prašak za pecivo i dodajte pomalo brašna. Zamesite tvrdo testo. Razvijte u koru debljine 1 cm.

Pripremite tepsiju, koju ćete nauljati i posipati brašnom. Stavite testo, tako da pokrije dno tepsije. Suvišno testo isecite.

U činiji pomešajte jaja i pavlaku sa prstohvatom soli, pa mešajte, dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Isipajte u tepsiju preko kore, pa preko poređajte listiće artičoke.

Sa ostatkom testa možete napraviti ukras odozgo.

Pecite 45 minuta, na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se ohladi. Isecite kao tortu i poslužite sa kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: