Način pripreme
Za osnovu: Suvi sastojci se dobro promešaju u posudi, dodaje se hladan maslac, isečen na parčiće.
Smesa se mrvi dok se ne dobiju mrvice. Stavlja se i jaje i brzo se zamesi testo za kiš koje se uvija u foliju i stavlja se u frižider.
Za to vreme se sprema nadev.
Kopriva se popari, ocedi se i osuši se između dva sloja kuhinjskog ubrusa. Seče se na sitno.
U posudi se muti jaje, pavlaka i začinie. Dodaju se sir, kopriva i začini.
Testo se vadi iz frižidera, razvija se u list i stavlja se u plitki kalup za tart.
Izbuši se viljuškom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Vadi se i ostavlja se da se ohladi.
Nadev za kiš se raspoređuje ravnomerno, posipa se kačkavaljem ili čedrom i peče se na 180 stepebi 30-35 minuta dok kiš sa koprivom i pavlakom ne dobije lepu zlatastu boju.