Način pripreme
Isečemo od listova lisnatog testa željeni oblik i veličinu parčića i ispečemo na 200 stepeni dok ne postane zlatasto (najbolje na papiru za pečenje). Odsečci se takođe ispeku.
Tako ispečene kore se podele po sredini da se dobiju dve tanje kore.
1. Mleko se stavlja sa šećerom na ringlu da provri.
2. Svi sastojci se mute mikserom u homogenu smesu i dodaju se u provrelo mleko uz neprestano mešanje dok se ne dobije gust krem.
3. Maslac se muti sa šećerom i dodaje se u dobro ohlađen krem. Muti se mikserom.
4. Pavlaka se muti sa vanilom u željenu gustinu i dodaje se u krem. Meša se špatulom.
Tako u željeni poslužavnik počinjemo da ređamo kore sa kremom. Od odsečaka sam napravila petu koru. Cela torta se pokriva preostalim kremom i posipa se namrvljenim odsečcima.
Dobro je da odstoji bar 4-5 sati u frižideru, da se dobro stegne. Budući da je torta Napoleon dosta teška i ispada više manjih parčića.
Prijatno.